Project Description

Implantul dentar este un dispozitiv biocompatibil sub formă de șurub din titan de înaltă puritate, care se inserează în arcada dentară si suplineste cu succes rolul rădăcinii dintelui natural. Este o descoperire extraordinară în stomatologia modernă, care a ajuns la această oră să fie folosită în mod curent în clinicile dentare.

Beneficiile implantelor dentare

Folosirea implantului dentar oferă mai multe beneficii care sunt specifice dinților naturali. Implantul reușește să ofere o priză foarte bună, fiind integrat în țesutul osos și permițând refacerea coroanei sau protezarea mobilă și reluarea funcțiilor masticatorii. Inserarea implantului oprește procesul natural de migrare a dinților învecinați care începe din momentul în care apare un spațiu interdentar.

Prin implant se evită procesele de atrofie osoasă, resorbție osoasă și retracție gingivală, țesuturile din jurul rădăcinii dintelui natural care a fost extras reluându-și forma lor naturală. Aceasta ajută foarte mult și la îmbunătățirea esteticii, gingia având forma și întinderea celei naturale.

Folosirea implantului permite evitarea intervenției asupra dinților vecini – se intervine exclusiv în zona dintelui sau dinților pe care doctorul își propune să îi înlocuiască. Confortul pacientului în cazul tratamentului prin implanturi dentare este asemănător confortului oferit de un dinte natural. Implantul dentar este recomandat pentru toate categoriile de vârstă, cu condiția unei stări bune a sănătății.

Etape de tratament

Inserarea implantului dentar se face în locul dintelui extras, sub efectul anesteziei. Este necesar ca implantul să stea în os pentru o perioadă de 2-3 luni, perioadă pentru vindecare și integrare osoasă. Apoi se atașează pe implant o altă piesa, numita bont protetic, care va constitui suportul pentru coroana dentară sau proteza care va înlocui dintele lipsă. După o perioada de aproximativ 3 săptămâni de la atașarea bontului se trece la protezarea efectivă cu lucrari protetice ceramice pe suport de metal sau zirconiu.

Igienizarea implantelor

Implantele dentare devin o parte din tine, astfel că în urma tratamentului este necesară o igienă orală riguroasă. Pentru siguranța unui tratament reușit pe termen lung se recomandă vizita regulată (o dată la 6 luni) la medicul stomatolog . Echipa Family- Dental Ploiesti te va contacta o dată la 6 luni pentru stabilirea programării următorului control.

Avantaje ale implantului dentar

  • Durata de viata nelimitata
  • Se previne pierderea osoasa si retractia gingivala
  • Reluarea capacitatii de a musca si mesteca in procent de 96%. Daca te feresti sa zambesti din cauza unei danturi incomplete, IMPLANTUL DENTAR este cea mai moderna solutie de tratament pentru care poti opta. Acesta se simte si arata la fel ca dintii tai naturali. Mai mult, avantajele inlocuirii dintilor lipsa prin implant dentar sunt multiple si justifica 100% investitia in tratament

  PROGRAM

Luni și Miercuri 10:00 – 19:00
Marți și Joi 16:00 – 19:00
Vineri 9:00 – 16:00
Sâmbătă Închis
Duminica Urgențe

  +40753 587 399

  Cabinetele noastre