Dupa cum milioane de oameni din intreaga lume stiu, dintii sensibili pot face viata in general un cosmar. Sensibilitatea dintilor vine cu durere si disconfort care pot face din a manca si a bea o experienta dureroasa.

In mod normal, durerea de dinti apare dupa ce bei un lichid rece, ingerarea de mancare fierbinte sau rece sau respirand aer rece. Daca durerea devine prea mare pentru a fi suportata ar trebui sa consulti imediat medicul stomatolog pentru ca este posibil ca nervul tau sa fie expus. Sensibilitatea dintilor apara atunci cand gingiile incep sa se retraga de pe suprafata dintilor. Gingiile reprezinta un invelis de protectie, ele acopera si protejeaza radacinile dintilor. Atunci cand gingiile incep sa se retraga, radacinile dentare nu mai au protectie si implicit vor fi expuse.

Radacinile dentare expuse contin canalicule dentinare mici care conduc direct spre nervul dintelui. Atunci cand apare presiune, particule reci sau calde ajung in preajma canaliculelor dentinare acestea vor deranja nervul si va rezulta durere.Cei care nu resimt sensibilitate dentara insemana ca au gingii sanatoase care sa le acopere si sa le protejeze canaliculele dentinare ceea ce previne aparitia fenomenelor dureroase.

Ideea principala aici este de a stopa sensibilitatea dentara si a mentine gingiile santoase.Daca vei reduce presiunea pe care o exerciti cu periuta pe dinti vei remarca ca gingiile tale vor ramane sanatoase. Atunci cand sunt indrumati sa se perieze pe dinti, multi oameni obisnuiesc sa foloseasca forta care pe de o parte poate duce la dinti curati si pe de alta la retractia gingiei de pe suprafata dintelui si la aparitia sensibilitatii dentare.

Chiar daca poti simti acum sensibilitate dentara, exista modalitati care sa te ajute sa-ti inbunatatesti sanatatea dintilor si gingiilor tale. Exista un numar consistent de paste de dinti care contin nitrat de potasiu care ajuta la diminuarea durerii si a disconfortului asociat cu sensibilitatea dentara.Desi exista o variatate mare de paste de dinti, Sensodyne este cea mai preferata.Este recomandata de dentisti ca fiind cea mai buna datorita faptului ca aceata actioneaza asupra nervului dentar si stopeaza durerea de acolo de unde incepe.

Apa de gura poate deasemeni sa diminueze sensibilitatea dentara deoarece aceasta contine fluoruri.Deasemeni iti poti intreba medicul stomatolog ce apa de gura iti recomanda sa folosesti pentru ca si aici ai o paleta larga de optiuni la alegere.

In cazul in care folosesti Sensodyne si apa de gura cu Fluor si nu apar rezultate favorabile intreaba medicul stomatolog ce alte variante sa incerci. Medicul stomatolog cu siguranta stie ce este benefic pentru tine asa ca nu ezita sa il intrebi.

La clinica Family-Dental din Ploiesti noi avem grija de sanatatea dentara a pacientilor nostri explicandu-le individualizat care sunt cele mai bune solutii pentru o sanatate optima a dintilor si gingiilor lor.

Scopul final este ca tu sa ai dinti si gingii sanatoase si un zambet cat mai frumos.